Att göra slut är inte lätt.

Att göra slut med någon i ett förhållande kan ibland vara svårare än att bli tillsammans med någon.

Att berätta för någon som du har tyckt mycket om att dina känslor har tagit slut, eller att du inte vill vara tillsammans med personen längre, kan vara mycket svårt. 

Det kan finnas flera olika skäl till att vilja göra slut. Kanske har du träffat någon som du har fått starkare känslor för, din partner kan ha gjort någonting som du inte tycker om eller så har ni helt enkelt växt ifrån varandra.


Det bästa sättet att göra slut är att prata med din partner. Det är svårt och obehagligt och många skjuter upp det så länge som möjligt. En del väljer att inte säga någonting alls utan slutar helt enkelt att höra av sig, skickar ett mejl eller gör slut via telefon. Det är en enkel väg ut men tänk efter om det är på det sättet du själv skulle vilja att någon lämnade dig. Att avsluta något ordentligt gör ju också att du och din partner lättare kan gå vidare.

  • Tänk igenom vad du vill säga i förväg. Fundera över vad din partner kan komma med för argument och hur du ska reagera på dem. 
  • Bestäm innan du gör slut om du vill fortsätta att ha kontakt med din partner eller inte. 
  • Tänk efter om det är praktiska saker som ni måste ordna. Kanske delar ni lägenhet eller har gemensam ekonomi.
  • Träffa din partner när du gör slut, men om du är rädd för att din partner kommer att bli våldsam är det bättre att inte ses. Då kan du kanske göra slut över telefon istället.
  • Om du träffar din partner och är rädd för att han eller hon kommer bli våldsam kan det vara bra att ha med sig någon som känner till situationen eller berätta för någon om oron du känner. Utsätt dig aldrig för risken att bli misshandlad!
  • Var ärlig utan att såra.


/ Lina


Kommentarer
Postat av: Robin

Bra att du kommer med bra tips! finns dom som verkligen kan behöva det :)

2009-02-25 @ 17:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0