HELGEN - fredag

Hmm... fredag betyder som vanligt sista skoldagen på veckan, och idag var det ovanligt skönt med fredag må jag säga er. Anledningen till att det var ovanligt skönt var för att älskling äntligen ska följa med mig till landet hela helgen. Älskling kom och kollade på min idrott och sen efter den så gick vi ner till stan och köpte avslutningskläder till mig. Slutade med en vit tubklänning.

Efter det åkte vi hem till mig, jag duschade och började sedan packa lite som jag skulle ha med mig. Åkte senare till Maxi, eller Ingelsta köpcentrum och handlade lite. Senare fortsatte vi till landet. Lagade mat och sen myste vi en massa. Tack för denna dag och natt, och tack för att du fanns hos mig i natt när jag verkligen som mest behövde dig <3




HUR REAGERAR DU? - så reagerar jag

Jag har lagt märke till en sak, och det är hur man reagerar när någon annan säger något till än från den som man snackar med. Jag reagerar starkt på det har jag märkt. Och tyvärr vet jag inte varför. Men varje gång blir jag arg och ledsen, rädd och ångestfull. Varför? Jag vet faktiskt inte. Men det finns en förklaring till varför just jag reagerar så. Anledningen var att en kompis sa till mig att min dåvarande pojkvän hade gjort slut och inte skulle höra av sig.

Jag hade bett honom dagen innan att be min dåvarande pojkvän att ringa mig, men det jag fick som svar från honom var: Det är slut Lina, han tänker inte höra av sig. Dem orden, dem orden skadade mig så fruktansvärt. Och det var då jag för första gången fick den här känslan.

Det kan vara det, den känslan som jag då fick kommer tillbaka. Jag blir rädd av att det är något dåligt som är på väg att hända eller något liknande. Jag försöker verkligen att inte bry mig, men det går inte. Klarar inte av att stänga ute något sånt. Det sätter sina spår, och den händelsen då jag första gången fick denna känsla, var snart två år sen. Och man borde ju liksom kunna glömma.

Men tyvärr är jag en person som inte kan glömma saker. Jag minns exempel vad jag gjorde den 15 april 2007, och vad jag hade för kläder och skit. Det är skumt jag vet. Men det jag minns det och kanske är det därför jag inte kan glömma saker så lätt, att jag har lätt att minnas och svårt att glömma. Hur reagerar du? Bryr dig inte eller hur gör du?



DAGENS LÅT - A little bit of love

Dagens låt tog jag bara för att jag gillar den, vet att det inte är den gener som jag vanligtvis brukar lyssna på, men jag tycker om texten grymt mycket och så går det alltid att göra olika danskoregrafier till den vilket jag gillar. Lyssna mer än gärna.




DAGARNA MED ÄLSK - tack!

Denna vecka har jag åtminstonde fått vara med min älskling en liten stund. I måndags så var vi flera timmar, ännu en massa goda minnen med dig. Gick först ner på stan och handlade lite. Älskling köpte CS, medans jag köpte ett par shorts och ett linne. Sen så ville vi vara tjocka så vi köpte godis och cola, gick senare hem till älsk och myste lite till. Sen blev det GH och jag ägde nästan hela tiden.

I tisdags så var det frilufts dag, och efter frulufsdagen så var jag med älskling. Tog det lugnt och myste hela dagen, och cyklade senare hem, det var hur skönt som helst. Och ganska precis när jag kom hem så började det regna. Hade tur med vädret där alltså.

Ondagen sen så träffade jag älskling en snabbis innan min idrott, sprang hem till honom, och då menar jag verkligen sprang. Var med honom och Patrik en liten stund. Sen sprang jag tillbaka till idrotten. När mitt nationella i franska sen hade slutat så gick jag ner till älskling och var med honom och Patrik lite till. Klockan blev mycket och jag skulle hem, vilket inte var speciellt lätt eftersom det var motvind och jag kom inte en meter framåt.

Idag så träffade jag älskling mellan min engelska och kemi. Det var mysigt som alltid fast att det inte var så länge. Men bättre än inget må jag säga. Gick även ner till älskling och Patrik en liten stund efter skolan. Tack för dessa dagar, och jag ser framemot med en helg med dig <3 Älskar dig.



PLUGG - det sista, nu gäller det.

Nu ska jag snart sätta mig och renskriva min svenska och samhällskunskap. Det är sjukt mycket nästa vecka, och då kommer det inte alls bli mycket bloggande. Men jag ska försöka att hitta någon tid att blogga, kanske att jag tar en paus i början av sommaren med bloggandet för att kunna koppla av och få bort all stress.

Nästa vecka kommer att se ut så här;
Måndag: Kemi A prov, Engelska redovisning
Tisdag: Gymnasieslaget
Onsdag: Franska nationella, del 4 - Tala
Torsdag: Samhällsredovisning
Fredag: Slutprov/nationella matte B, 4 timmar i streck.

Som ni ser så är det något varje dag nästa vecka. Så vi får se hur mycket det blir att blogga, förhoppningsvis lite mer än vad det blivit dem tidigare dagarna denna vecka. Imorgon är det fredag, och älskling ska följa med mig till landet, ska bli roligt. Längtar.

"Tell me how am I supposed to live without you
Now that I've been lovin' you so long
How am I supposed to live without you
And how am I supposed to carry on
When all that I've been livin' for is so far away from me."



MATTENATIONELLA TILLBAKA

Idag fick vi tillbaka våra nationella i matte A, och jag var skit nervös när han skrev upp hur många som hade fått vad. Och bara för att jag är så nöjd med mitt och klassens resultat så tänker jag skriva upp det.

MVG: 5 st
VG: 12 st
G: 5 st
IG: 0 st

Mitt resultat blev ett VG, då jag klarade det med höga poäng. Så jag är riktigt nöjd med mitt resultat. Och jag vill inte höra något annat. Haha, för jag tycker att jag har kämpat och fast att jag stressade igenom fyra uppgifter på den sista delen lyckades jag få ett VG i betyg.



BLOGGDESIGNER - går framåt

Med att göra bloggdesigner går framåt. De senaste dagarna har jag gjort tre styckna, och än finns det "beställningar" kvar. Så vi får se när det blir man gör dem. Kommer ha lite tid i helgen eftersom älskling min ska med ut till landet hela helgen. Sen på söndag är det ju morsdag.

Ahja, får se hur det blir. Bloggdesignerna jag gjort idag är Editas och Malins. Klicka på deras namn eller Här (för Editas blogg) & Här (för Malins blogg). Lämna gärna en kommentar av vad ni tycker. Har främst koncentrerat mig på headern än så länge, senare blir det annat också tror jag.



SENA INLÄGG - anledning

Ville bara berätta varför det jämt är så sena inlägg på vardagarna, detta beror på att jag först går i skolan, och så ofta jag kan så träffar jag min älskade Filip efter skolan. Och har då inte speciellt stor lust att blogga. Vilket är synd. Men iallafall, och när jag är med Filip så kommer jaf ofta hem sent och då blir det sena inlägg. Men idag så krånglade mitt internet sjukt mycket och vi får se ifall det kommer att funka i veckan. Man får hoppas på det. Ber iallafall om ursäkt och hoppas att ni läser ändå.



FRILUFTSDAG - beachvolly

Idag hade vi frilufsdag i folkparken där alla som går NS skulle spela beachvollyboll. Mitt lag vann två av fem set i början. Kändes bra, men synd att vi missade det sista med så få poäng. Och tyvärr kunde jag inte prestera det jag egentligen ville, för min handled svullnade upp.

Efter att ha spelat det första matcherna så hade klockan hunnit bli halv elva, då var det dags för alla att bege sig upp till skolan för att äta lunch. Vi fick kokt korv, fast att det egentligen skulle ha varit chicken nuggets. Ahja, man får väl vara nöjd med det man får, eller hur? Iallafall, när vi hade ätit klart gick jag, Jennie och Azra tillbaka till folkparken. Men eftersom det var ett tag kvar tills vi skulle spela slutspel så hoppade vi på studsmattan istället.

Vid studsmattan så hittade vi även Edita, Anela och Emil. Hoppade lite med dem och sen efter att ha hoppat ett tag gick alla tillbaka till beachvollybolls planerna och skulle värma upp inför slutspelet. Men det kom inte något slutspel, så jag log och solade istället och kollade på de andra som spelade på skoj. Tack för denna dag. Lite bilder som jag tog när jag solade.

 



Tro det eller ej, men alla bilder jag tar är med en mobilkamera som har en 2.0 megapixel.
Tycker de blev bra ändå!



FRÅGESTUNDEN SLUT - många frågor.

För ca tre timmar sen så avslutades frågestunden, och nu när jag loggade in och såg hur många frågor det var blev jag glad, och därför kommer jag göra att jag skriver frågan och sen mitt svar. Det kommer bli ett långt inlägg, men så är det när man får många frågor att besvara.

Har du några syskon? Om ja, hur är eran relation? - Ja, jag har en syster och två låstas börder. Med min syster har jag en väldigt nära kontakt med, men med mina låstas bröder är det inte så mycket.

Går du i skolan? - Ja, jag går första året på gymnasiet och börjar det andra i höst.

Vilken linje går du? - Jag går speciell utformade pogramet Natur/Samhäll, förkortas NS.

Röker du? - Nej.

Varför bloggar du? - Jadu, jag bloggar av olika skäl. Ibland är det för att jag vill bli av med en massa i huvudet. Men ibland så vill jag bara dela med mig av vad jag har gjort under dagen. Jag skrev dagbok förut, och när jag fick egen dator så började jag blogga, och använder bloggen som en dagbok ungefär.

Vad fick dig att börja blogga? - Jag har alltid gillat att skriva dagbok, och eftersom jag hade tillgång till internet så tänkte jag att istället för att skriva allt i en dagbok som ingen kan läsa så kan jag ju dela med mig en liten bit av mitt liv till andra genom att blogga.

Bästa och värsta ämnet i skolan? - Förut när jag gick i grundskolan var mitt bästa ämne bild, men nu är det nog matte måste jag säga. Och det värsta ämnet är både samhällskunskap och historia. Verkligen hatar det.

Bästa film? - Har ingen direkt bästa film faktiskt. Men har många som jag tycker om.

Favorit låt? - Har ingen direkt favorit låt heller, men jag har otroligt många som jag älskar att lyssna på om och om igen.

Har du något motto? - "Lev dagen som den kommer, du kan ändå inte förutse framtiden"

Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän? - Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart tre månader. Men ifall jag ska vara exakt så är det två månader, elva dagar, tre timmar och tio minuter ^^

Har du gjort något pinsamt? - Det har jag säkert, men inget som jag kan minnas just nu.

Du skriver att du inte vill falla tillbaka, kan du berätta vad som har hänt? -  Det är mycket som har hänt i min barndom som gör att jag börja tänka. Och när jag en gång i tiden mådde dåligt, för att jag hade börjat tänka väldigt mycket, så slutade jag äta, jag skadade mig själv och liknande. Och jag vill inte falla tillbaka till den tiden igen. Därför skriver jag mycket om det, för jag tror och märkt att jag mår bättre efter att ha skrivit av mig lite.



FRÅGESTUND - fråga vad du vill

Vad vill du veta om mig som du inte fått reda på? Är det vad jag gör på fritiden då jag inte pluggar eller bloggar? Eller ifall jag någon gång varit med om något pinsamt? Passa då på att ställa just DIN fråga nu. Fram till klockan 17.00 imorgon har du chansen att fråga mig vilken fråga som helst som jag senare kommer att svara på i ett inlägg på bloggen. Var med du med. Frågestunden börjar NU!



ÄNTLIGEN KLAR - lättnad

Har äntligen blivit klar med mina förbereddelser inför mitt tal som jag ska hålla imorgon inför klassen. Och just nu funderar jag på ifall jag ska dela med mig utav det jag skrivit. Iallafall, så kommer en liten del nu, och kanske att det kommer att dyka upp mer under kvällen.

Den största rädslan jag har är att behöva leva ett liv ensamt. Där jag inte har några vänner, ingen familj eller någon att älska, bli älskad av. En rädsla som är svår att övervinna. Att behöva vara orädd för denna rädsla skulle vara hur bra som helst. Jag tror att jag skulle våga göra mer saker, våga vara mig själv. För att våga vara sig själv inte det lättaste, och eftersom jag har rädslan om att behöva leva ensam så har det gjort att jag fått rädslan att vara min själv.

Rädslan att vara mig själv, den kan man övervinna. Bara man vågar och har det mod som krävs. Jag är rädd för att folk inte ska tycka om den jag är. Den enda platsen som jag kan vara mig själv på är hemma. Där ingen kan se förutom mig själv. Tage Danielsson och Hans Alfredsson skriver i texten Inte Mod att vara modig är när man vågar vara sig själv, att våga vara lite feg. Visst är det modig att stå för den du är, men är man rädd för att folk inte ska tycka om den man är så är det svårt att vara modig.


Hoppas det är något bra skrivet, själv tycker jag sådär, men det blir säkert bättre sen när man talar om det IRL. Eller vad tror ni?


VILL BORT - förlåt

Vid 14.00 idag så tog jag bussen hem till mitt kära Norrköping. Men när jag satt på bussen så kom det många tankar upp, tankar som jag en gång har försökt att inte få. Tankar om att jag inte alls vill hem, men att jag samtidigt vill hem. Började må hur dåligt som helst, men döljde det. Tyvärr skulle jag inte ha gjort det, för när jag döljde det kom en annan känsla fram - ilska.

Jag har en ilska hur stor som helst i mitt bröst, och när jag är ledsen och mår dåligt blir den större. Vet inte varför, men jag har märkt att det är så. Och tyvärr gick det ut över min älskade älskling. Jag sårade dig fast att det inte alls var det jag ville. Och nu, nu vill jag bara försvinna. Glömma allt och få må bra.


PROMENAD + FOTO

Gick ut med min älskade hund, som är inne på sina sista år dock. Det var verkligen skönt ute, speicellt vid sjön. Dock var det lite för mcyekt mygg och knot för min del, så kunde sitta där speciellt länge och titta på när Achie leker i vattnet. När jag skulle gå tillbaka så hade solen börjat gå ner och jag hittade en underbar plats att ta lite foton på. Några av den fotona som blev är dessa.



     




TÄVLING - vinn lösnaglar.

Du har väl inte missat tävlingen om kvalitetslösnaglar? Om du har det så tycker jag att du genast borde gå in och läsa mer om den. Antingen klickar du här eller så klickar du på någon av bilderna nedan.

 

Lycka till nu :)


BRUSTET HJÄRTA - förlåt

Förlåt älskling, jag ville inte såra dig. Men jag är trött på att folk säger så som du gjorde, fast att det var på skoj. Jag överreagerade och tyvärr slutade det med att jag sårade dig. Jag älskar dig mest på denna jord. Och jag vill och kommer inte lämna dig. Jag kommer vara din tills du en dag tröttnar på mig.

Du är allt för mig, du är mitt hjärta, min luft som jag andas, maten jag äter, blodet i mina ådror.Ett liv utan dig i mitt liv finns inte. Det är som att andas utan syre, det är omöjligt. Lika mycket känner jag för dig. Det är omöjligt att leva utan dig. Förlåt för att jag sårade dig, det var inte det jag ville.




TACK MATILDA.

Tack vare Matilda så fick jag något roligt att göra. Jag har precis gjort klart hennes bloggdesign och hon gillade den. Vilket var tur. Senare ikväll kommer jag få göra en till design, får se hur det kommer bli. Tror det kommer bli lika roligt det, för att göra bloggdesigner är roligare än vad folk tror, men behöver bara tålamod och tid.

Kolla gärna in Matildas blogg. Klicka på något av hennes namn så kommer ni direkt till hennes blogg :)



DAGENS LÅT - Tårar från himlen

Dagens låt är Tårar från himlen, anledningen är för att den är grymt fin och den speglar väldigt mycket om hur jag känner nu när mina tårar rinner ner för min kind utan att min älskling ser dem. Dem finns där fast att ingen kan se. Jag älskar denna låt och vi sjöng även denna i slutet av våran skolmusikal i nian.




FINT VÄDER MED SOL & VIND

Igår satt jag med min bloggdesign, mycket svett och tårar kan jag ju medge. När jag väl kom på hur jag ville ha det så funkade det inte, och det är fortfarande en sak som jag inte kan fixa. Så ifall någon är bra på design så kan ni gärna säga till, för jag behöver verkligen fixa det. Men ifall jag inte tänker på det som jag inte klarade av så blev jag nöjd, dock syns inte alla band på bakgrunden, men men, det är sånt som händer. Kanske försöker fixa det senare idag. Vill tacka Lizz för hjälpen med headern.

Mer än det blev det inte igår, idag ska jag ta det lugnt. Sola lite kanske eftersom det är fint väder, men dock blåser det mycket. Så vi får se hur det blir. Trodde att det var söndag idag, men det är bara lördag. Anledningen är nog att jag varit ledig så pass länge som jag har varit nu, man glömmer bort vilken dag det är. Imorgon är det söndag och då åker jag hem till mamma igen. Ska bli skönt. Men hemma blir det att plugga med mitt tal, har lite kvar att skriva och sen är det bara att förberedda sig.



TACK ATT DU FINNS BABY!

Tell me how am I supposed to live without you
Now that I've been lovin' you so long
How am I supposed to live without you
And how am I supposed to carry on
When all that I've been livin' for is so far away from me.



Saknar dig så fruktansvärt mycket älskling. Jag har nu varit från dig i 3 dagar, och jag vet inte alls hur mycket mer jag klarar av. Jag måste få träffa dig snart igen. Det är fruktansvärt att sakna dig så här mycket, det gör ont i mitt bröst. Men det är positivt, men samtidigt jobbigt eftersom jag vill vara vid din sida. Att inte få höra din röst, känna din värme, känna dina mjuka läppar kyssa mina, det är frukstansvärt jobbigt. Fatta att jag har en saknad i mitt bröst, fruktamsvärd stor och plågsam. Men oavsett hur plågsam den är så är den positiv. Älskar dig för alltid älskling.

Me, Lina, loves Filip Ramstedt now and for ever. Nothing are going to stop loving you.
You are my heart and I can´t live without you darling.


BDB till BLOGG

Just nu funderar jag på att ta bort min bilddagbok. Men jag vet inte. Eftersom de flesta bilderna jag tar finns där kanske det är sämre. Men hur ska man då göra? Bilddagboken är bara krånglig, eftersom de hela tiden gör om den. Ahja, om ni vill kolla på flera bilder så är det bara att klicka här.




Veckan i korthet.

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Men det har varit så att jag emellan åt inte hunnit, eller så har jag inte mått speciellt bra och inte orkat uppdatera. Iallafall så kommer det lite smått och gått om veckan.

Måndag:
Skolan var okej, hade ingen engelska. Så när jag slutat så träffade jag älskling ett tag. Mådde dock väldigt illa. Så tog det lugnt. Senare så gick jag tillbaka till skolan, hade beep-test och sen åkte jag hem. När jag satt och väntade på spårvagnen så såg Robban mig genom fönstret på hans buss. Så han bad om att få träffas och säga hej. Vilket vi gjorde. Sen åkte jag hem.

Tisdag:
Skolan var helt okej, hade nationella prov i matte del 2, det gick inte speciellt bra. Men jag hoppas att jag kan klara ett VG iallafall. Och jag tycker faktiskt att man borde haft mer än två timmar på sig. Men ahja, hoppas fortfarande på ett VG och ska göra allt för att kunna få ett slutbetyg i just VG i matte A. Efter matten hade vi ännu mera matte.

Efter skolan träffade jag älskling ett tag. Vi hade det lika mysigt och roligt som vanligt. Senare på kvällen så grillade vi flintastek, vilket var väldigt gott. Sen när jag skulle åka hem så märker jag att någon jävel hade skurit sönder mina däck på cykel, och jag lovar. Hade jag sett vilka det var hade jag slagit ihjäl dem. Blev hur lack som helst.

Onsdag:
Skola som vanligt, hade historia redovisning som gick helt okej. Sen så hade jag svenska roman prov. Gick bra tills jag insåg efter att jag lämnat in att jag glömde skriva en punkt. Ahja, hade senare lunch och sen håll. På min hålltimme jobbade jag klart med min idrottsrapport. Den blev helt okej tyckte jag. Hade sedan idrott och sen nationella i franska. Det gick inte så fullt bra, men men.

Senare vid fem tiden ungefär pker jag, syrran, mormor, Irene och Lotta ner mot Ullared. Det tog ungefär fyra och en halv timme att åka ner, då vi tog en fika paus också. När vi väl kom fram till den lilla stuga vi hade hyrt så åt vi ganska direkt och sen blev det att spela kort med mycket gott skratt. Gick och la oss vid halv ett ungefär.

Torsdag:
Gick upp vid halv åtta för att börja städa och fixa eftersom vi skulle åka in till Ullared och shoppa lås. Åt frukost och skit lite fort. Sen så städade vi. VId ungefär halv elva åkte vi in och var framme vid tolv. Det var sjukt mycket folk, fast att det var som en söndag. Hittade dock inte speciellt mycket. Det jag hittade var en mjukis tröja, ett par mjukis byxor, fem nya trosor, en ny BH (ångrar att jag inte löpte fler, för den var sjukt skön) och sen lite smink.

Åkte sedan hem, skjusade syrran till hennes konfirmation som skulle vara ungefär två mil utanför Vadstena, sen fortsatte vi hem mot Norrköping, när det var ungefär fem kilometer kvar så inser vi att vi inte hade bensin utan bara körde på måfå. Men stannade tillslut och när vi skulle släppa av mig hemma så missar vi infarten så vi fick åka runt. Hömtade sen hunden och åkte hem. Var hemma ungefär tolv halv ett i natt.

   




Dagens Låt.

Dagens låt är vinnar låten från Eurovisen. 
Nu ska jag svara på alla kommentarer jag fått och sen blir det att berätta hur mina dagar var i Småland.




Orkar inte snart inte mer.

Gråter och gråter och hoppas att gråten ska hjälpa mig.
Hjälpa mig igenom den smärta jag har i mitt bröst.
Men varför hjälper det inte? Varför blir smärtan större?
Snart ger jag upp det här, jag går mot det ljus som
jag länge har sett i mitt öga.
Ljuset som har fört mig så nära döden om och om igen
är nu här för att ta mig ända in dit den vill föra mig.

Jag orkar inte ställa upp för er som inte ställer upp för mig,
det får vara stopp precis här och nu!
Orken att kämpa börjar försvinna, den har varit hög i många veckor.
Men nu är den snart slut och då vet jag inte längre vad som kommer hända.
Min kropp säger nej, men min vilja är fortfarande starkare,
men det är ingen som vet, inte ens jag, hur länge till den är det.
Hur lång tid som min vilja kommer bekämpa kroppen att orka, och säga ja.
Är trött på allt falskt i världen! Orkar inte kämpa för något som jag redan förlorat.
Orkar inte tvinga min kropp att lyssna. Det får sluta som det gör, för jag ger upp mitt hopp och mod.




Dagens Låt - Dance with somebody

Bara för att Filip ska se dem här i sommar och för att han just nu typ drogar denna låt ^^




Dagens Låt: Brave New World

Dagens låt är Brave New World som Iron Maiden har gjort.
Låten är väldigt fin enligt mig. Give it a chans my friends.




MYS I HELGEN - tack älskling.

Har spenderat hela min helg med älskling, kanske att det var den sista. Den har iallafall varit väldigt bra, fast med många tårar fälda så har jag haft det underbart bra med dig.

Igår så var vi först hemma hos mig, tog det lugnt. Låg kvar i sängen till typ halv tolv då jag sa att jag var hungrig och ville ha frukost. Efter frukosten så tog vi en dusch, det var as skönt att ta en varm och skön dusch tillsammans med dig älskling. Sen började jag fixa mig. Det tog ungefär två och en halv timme. Men då gjorde jag annat under tiden också. Medans jag fixade mig så lekte älskling på min dator.

När klockan blev halv fyra var vi klara för att åka hem till älskling. Eftersom vi var lata och så hade ju solen gått och gömt sig så tog vi spårvagnen hem till honom. Väl hemma hos honom så började vi snacka med hans pappa, och sedan fikade dem med deras vanliga kaka. Efter att dem fikat så började vi bära ut deras gamla soffa. Jag och Anna tog dynorna medans Filip och hans pappa fick bär sofforna ner från översta våningen.

Vi hade as kul, för jag och Anna stod och slåg sönder dynor och skit. Och sen när Filip hade varit duktig och burit ner alla soffor så stod han också och slåg sönder sofforna. När vi hade slagit sönder dem och sen lagt dem i återvinningen så gick vi ner till hemköp och handlade mat till Tacos som vi skulle äta. Just det, innan vi skulle gå ner till hemköp så hittade jag och Filip en igelkott och döpte den till Igelkotten Ivar.

   

   




DELAD NATT MED ÄLSKLING - från igår till idag

Efter att jag sagt hej då till Emma så åkte jag och älskling hem till mig. Jag började städa mitt rum och eftersom jag städade så la sig älskling i min säng, och jag hade jätte svårt att städa och inte lägga mig bredvid honom. Men lyckades ganska bra tyckte jag. Sen gick vi till Willys och handlade en massa onyttigheter, och myste senare när vi kom hem. Startade en underbart bra film. Och tro det eller ej, älsklingen såg den med.

Vi såg på Dirty Dancing 1 och jag måste erkänna att det var sjukt länge sen jag såg den men ändå viste jag hur den var. Efter att ha sett den filmen så tyckte jag faktiskt att tvåan är lite bättre, men jag minns inte varför. Efter att ha sett filmen så myste vi lite till och satte sedan på tv:en för att se vad som fanns att titta där, hittade en film på ettan som båda hade sett innan, men såg den igen. Sen när den var slut gick vi och la oss.

Tack för den underbara natten med dig och hoppas att denna natt blir lika underbar. Älskar dig <3


Bild på oss från idag, älskling satt vid datorn och lekte lite ^^ Älskar dig <3


STAN MED SNYGGING

Efter skolan så gick jag ner till stadsbiblioteket och mötte snyggingen Emma. Vi pratade om allt och inget. Hon tigde även cigg av folk på stan, men om mina kompisar hade varit på stan denna tidiga och soliga förmiddag hade hon sluppit att tiga, men det var kul ändå.

Vi satte oss i Hörsal och snackade som alla andra emosar. Efter ett tag gick vi till New Yorker och kollade på kläder, Emma hittade ett jätte fint tubline. Sennare gick vi förbi Belle och jag visade mina skor som ja typ älskar,  men dock är dem för dyra för min ekonomi. Sen gick vi till Gina Trico och lettade efter ett par jeans leggins som Emma ville ha,men vi hittade inga så vi gick vidare till Skopungten och kollade på skor.

Emma hittade ett par as snygga skor och som hon hoppades på att de fanns i Stockholm. Efter att ha kollat på skor så satte vi oss i Hörsal och jag smsade med älsklingen Filip och bestämmde att jag och Emma skulle komma upp till honom. Drack lite vatten och sen skildes vi åt.


Måste träffas snart snygging <3



SLAPP VECKA - när börjar allt igen?

Skolveckan har varit väldigt slapp. Men ändå har jag varit trött och stressad. Kanske att det beror på att jag är van att ha något att göra hela tiden och ifall jag inte har det så blir jag stressad. Ahja, anledningen till att det varit slappt är att vi bara haft förberdelser inför nationella och sen så har vi fått ledigt för att vi haft nationella matte.

Skolan igår var otroligt slapp, gjorde knappt något på lektionerna. På franskan skulle vi prata vilket gick väldigt bra, sen var det ett väldigt långt håll som vanligt på fredagar. Under hållet gjorde vi inget, satt och snackade lite medans jag smsade med olika folk. Matte lektionen var helt okej, i torsdags började vi med matte B igen, det kändes hel skumt, men i går var det skönt att man fick lite svårare uppgifter än de som är i matte A kursen.

Men som vanligt de senaste fredagarna så har vi sprungit på idrotten just då det är god mat i skolan. Och så var det ännu en gång denna vecka. Igår var det stekt fisk och kallsås, hur underbart gott som helst. Men så klart kunde man inte äta speciellt mycket eftersom vi skulle ha beep-test påå idrotten. Beep-testet gick skit, så ska göra om det på måndag.

Vill ha en tillbaka det som vi hade förut i skolan, då man fick jobba arslet av sig och inte som det är nu. Man bara sitter och inte gör något. Vi går ju liksom på gymnaiset som är en förberedelse för att kunna komma ut i vuxen världen med en bra utbildning. Ska man då sitta och inte göra något på sina lektioner? Då lär man sig ju inget. Ge tillbaka det vi hade, men kanske med extremt mycket som vi hade i mars, utan det som vi hade innan!




2 UNDERBARA MÅNADER - tack för att du finns.

Idag firar Gustav Filip Tommy Ramstedt och jag två månader tillsammans. De har varit helt underbara och jag hoppas att det kommer att bli VI för evigt. Jag älskar dig så mycket så att det inte går att beskriva. Inte ens världens ord kan beskriva för dig hur mycket jag verkligen älskar dig, och jag kommer alltid att älska dig.

Hade en underbart bra dag med dig i dag, och jag hoppas att helgen blir lika bra den. Du är allt för mig, ingen kan ersätta den plats du har i mitt hjärta, och ingen kommer kunna betyda så mycket som du gör för mig. Det finns ingen och det kommer inte heller att göra. Den film du idag fick av mig hoppas jag att den kan berätta lite mer om hur mycket jag verkligen älskar dig. Tack för att du finns i mitt liv och för att du vill vara min och ingen annans.

~ 14 mars - 14 maj 2009 ~




SLAPP DAG I SKOLAN - som vanligt denna vecka.

Idag firade jag och min älskade Filip två underbara månader tillsammans.
Dagen började med att man vaknade as glad men dock väldigt seg. Låg kvar i sängen till halv åtta innan jag pallade mig upp ur sängen. Fixade mig lite och åkte sedan till skolan. Första lektionen var matte, och idag började vi med Sannolikhetslära, det är lätt som jag vet inte vad. Men iallafall så gick lektionen fort, hade ingen engelska efter matten. Så det blev att gå ner till älskling ett tag.

Hos älsklingen så myste vi en hel del, hade det underbart mysigt då jag dock blev tvungen att gå tillbaka till skolan eftersom jag hade kemi. Under kemin så gick vi igenom något nytt, det tog hela lektionen. Vilket var ganska skönt för då slapp man att jobba så mycket, utan bara sitta och hänga med. Träffade Joni en stund efter kemin, han behövde prata och eftersom jag är som jag är så ställer jag upp så fort jag kan.

Det var kul att träffa dig idag, dock hade det varit bättre med längre tid. Men jag är glad att vi fick träffas och prata lite. Det var ett tag sen. Iallafall, efter att Joni lämnat mig vid skolan så hade jag matte igen. Haha, denna lektion "lekte" vi. Alla fick två tärningar var, och alla skulle kasta dem hundra gånger. Samtidigt som man skulle pricka för hur många gånger man fick talen två - tolv. Efter att alla gjort det i klassen så skrev vi upp det i en tabell och räknade ut ifall det stämde med våra beräkningar som det skulle göra i teorin. Vilket det gjorde.

Samhällen gjorde vi inget på, som vanligt. Blev indelade i fem olika grupper och så skulle vi börja med något grupparbete som vi sen ska redovisa muntligt inför klassen. Jag ska berätta om hur man kan rädda sig ut en inflation. Olika åtgärder för olika slags inflationer. Det var ganska lätt att begripa så det kommer gå bra.



Affären + foto

När jag kom hem så gjorde jag klart en överraskning till älskling min, dock blev slutresultatet inte det bästa, får se ifall jag hinner fixa det innan jag ska sova. Efter att jag gjort det så åt jag lite mat och gick sedan till affären och handlade mjölk. När jag sedan skulle gå hem så blev jag foto sugen och därför kunde jag inte låta bli att fota lite på vägen hem. Dock är det med en mobilkamera och så inte speciellt mycket intressant att fota på.

Some pictures.
 






Slapp dag

Idag började dagen med att ha Nationella prov i matte A, del ett. Det var as lätt, trodde att den stora uppgiften skulle vara svårare också, men den var faktiskt lättast på hela provet. Men dock så kändes det inte lika bra på A delen efter att ha snackat om vad svaren skulle bli. Men tror det gick väldigt bra ändå.

Efter att jag haft mitt nationellla prov så hade inte jag någon lektion förän tjugo i tolv då jag skulle sitta och snacka i tio min och sen slutade den lektionen. Det kändes bra att sitta och snacka, så jag tror att den delen kommer att gå bra på nationella, bara ifall man hamnar på rätt ämne då jag kan säga mitt så jag slipper att sitta och lyssna. Iallafall, efter att den lektionen slutat så gick jag upp till älskling och var med honom en stund.

Blev lite missförstånd och inget kul, jag började fundera på saker som jag inte borde och under tiden jag satt där så mådde jag sämre fysiskt också, tillslut hände något, vet inte vad. Men Filip sa att jag bara slocknade, så antar att jag svimmade eller något. Sen kom Patrik aka "Miss gay". När jag skulle gå så sa han något som jag inte minns, men jag lackade som tusan på det och det slutade med ett svullet blåslaget knä för min del.

RIngde Diana i klassen och frågade ifall hon kunde hjälpa mig att stödja, och det kunde hon. Tack så mycket gumman. Kom dock lite sent till min franska, men det var okej eftersom min kära franska lärare förstod varför. En väldigt soft dag i skolan idag, och jag kommer inte att ha någon engelska på en och en halv vecka. Känns as bra.



Stressen kommer i slutet.

Idag var det soft i skolan, gjorde typ inget på någon lektion. Jag och Maria var jätte duktiga och pluggade massor med historian. Kändes bra, det sista jag har kvar är typ att renskriva och förbereda mig, men annars är jag klar med min del. Hade ingen kemi så det blev att softa hela förmiddagen typ. Lunchen spenderades med Freddie, han bjöd på glass på Halvars, eller han "tvingade" mig att ta emot den. Men det var okej, han kommer att få igen det förr eller senare.

När jag slutat så träffade och Filip och var med honom hela dagen. Otroligt härligt och på torsdag är det två månader, älskar dig för alltid. Iallafall, vi spelade GH och myste mest. Jag pluggade även lite matte inför imorgondagen då jag har matte nationella del ett. Hoppas att det går bra iallafall.

Efter som vi knappt har något i skolan så känner jag på mig att det kommer att komma otroligt mycket sen i slutet, då stressen kommer ifatt en och man kommer bli ännu mera utsliten än vad man redan är, ahja, nu ska jag fortsätta att plugga med matten och historian, även ringa och säga god natt till min älskling. Ha en bra kväll och natt alla läsare.



Miss you baby

Saknar dig min älskling. DU är mitt allt
och jag kommer alltid att älska dig.
För alltid din och bara DIN.
Tack för att du finns.




Filip hjärta Lina




Filip, Freddie & laga mat

Efter skolan blev det att vara med älskling en liten stund, då jag åt macka eftersom jag var grymt hungrig. Hungrig så att jag trodde jag skulle dö, illamående var jag också. Ahja, tack för mackorna älskling. Efter att jag ätit så gick vi till älsklings rum och myste en liten stund.

Vid typ halv fyra så såg jag Freddie och tänkte att jag kunde följa honom till bussen, så ringde och hörde ifall det var okej. Vilket det var. Vi stod och snackade as länge och det var as skönt att kunna prata ut om allt och inget. Han tog även fel bussen, men stannade tills rätt buss kom, vilket ledde till att jag missade min buss. Så jag fick gå halva vägen och sen kom en annan buss som jag kunde ta. Tur det, för jag hade inte orkat gå hela vägen hem själv.

När jag sen kom hem så sprang jag upp på toaletten för att jag var så förbannat pissnödig, gick sedan ner igen och pratade med mamma, hon bad mig att laga mat. Men innan det var jag tvungen att gå till affären, ville inte först men gjorde ändå. Ajaj mina fötter sen alltså.

Efter att ha varit i affären och handlat bröd till veckan så började jag med maten. Mamma hade först tänkt sig att göra pannbiff och potatis, men eftersom jag fick det iskolan så blev det köttfärssås istället. Och jag måste erkänna att jag bara blir bättre och bättre på att laga mat, speciellt med mammas närhet. Det blev en lyckad middag som blev väldigt italensk. Älskar dig mamma <3


Skolan = helt okej

Dagen i skolan var helt okej. As soft, vilket vi inte haft på ett tag, och mer soft kommer det att bli denna vecka.
Åkte tidigare till skolan idag, för jag hade fått tid hos våran Studievägsledare, för att prata om hur jag ska göra med Eng B, och det blev goda svar på det. Jag har nu valt bort Eng B som egentligen är ett grundämne, men eftersom jag går NS så kan jag välja bort det och ta en annan kurs, bara jag får ihop tillräckligt med poäng. Så det gjorde jag och valde istället Miljökunskap A.

Efter att ha pratat med henne så blev det att slappa i 45 minuter innan min svenska skulle börja. Vid tjugo över nio eller något ringde min underbara pojkvän mig och vi pratade tills jag blev tvingad att lägga på. På svenskan blev det soft, vi skulle läsa någon text och sen skriva om sina förebilder och ifall man hade gjort något som man egentligen inte ville och hur det kändes då. Efter svenskan var det dags för lunch, maten dög.

Sen blev det kemi, där vi fick ett häfte med förklaring och fyra uppgifter sen gick våran lärare hem på grund av sjukdom, så kanske inte har någon kemi imorgon, vilket betyder att det blir en soft dag då man knappt gör något då heller. Sen blev det engelska där vi inte gjorde ett skit. Vissa personer fick gå och prata inför nationella proven som vi ska ha på torsdag. Hoppas att det blir bra. Soft lektion och efter engelskan slutade jag.



Fråge stund

Eftersom det är så många som har en fråge stund på sina bloggar så tänkte jag att jag också skulle testa det.
Min går ut på att du får fråga mig vilken fråga som helst, den får vara hur konstig, påhittad, rolig, seriös osv som helst. Och jag LOVAR dig att jag ska svara så ärligt jag kan på just DIN fråga :)

Så fråga på mina läsare :)



Behöver inte dig!

Har du någon aning om hur jag mår när du slår mig, när jag ser dig, när du förföljer mig? När du bara dyker upp framför mig? Jag mår inte bra av det, och jag HATAR dig så mycket att jag önskar att du inte va min pappa. Men det är du, och jag hatar det fruktansvärt mycket. Jag gråter och gråter, men ändå fattar du inte, du bara fortsätter! Jag HATAR dig! Var snäll och lämna mitt liv, rör inte om det som i en gryta, det är bara svårt att få ut till en paj sen. Ifall du vill ha kontakt med mig så kontakta socialen innan, sen kan du säkert prata med mig.

~ Även om du tog tillbaka allt som du har sagt, även om du grät och sa att du aldrig känt så här, även om du sa förlåt för allt som du gjort så skulle jag aldrig se åt dig igen jag svär. Om du lovade att ändra dig och bli mormal, om du sa att jag alltid att älska dig, så spelar det ingen roll. För tro det eller ej jag älskar inte dig.

Du får stå kvar, för jag går nu. För jag är starkare än du, ja jag är så mycket starkare än du, det har jag lärt mig nu.

Du har sårat mig mera än du tycks förstå Men ett öga för ett öga, ja det heter väl så Och du som tror på karma, och kallar dig lärd Borde veta att i nästa liv blir du ingenting värd ~




Älskling sjuk :(

Igår skulle älskling sovit hos mig, men han blev sjuk så det blev att jag var hos honom och tog hand om honom. Fast det så var det väldigt mysigt. Kommer lite bilder snart. Var hos honom från att jag sluta till typ elva, det var kul och väldigt svårt att lämna hans famn senare. Men måste man så måste man antar jag. Eller?

Idag så var jag nere hos älskling igen, och ska dit snart också. Efter att jag skrivit detta så åker jag. Han mådde mycket bättre idag, och det känns skönt. Har haft en underbart rolig förmiddag med honom och hoppas att kvällen blir lika bra den. Imorgon kommer jag dock inte kunna träffa honom. För då är han med Patrik, men jag får väl prata med honom i telefon och så istället antar jag. Här kommer bilder från igår och idag.

     



   




Nationella gick bra.

Idag hade jag Nationella prov i Engelska A. Det var den andra av tre delar, och idag var det lyssna och läsaförståelsen. Det gick helt okej tyckte jag. Eftersom det bara var två luckor som jag inte skrev på + att det var ett antal ord som jag inte kunde förklara. Men annars gick det helt okej faktiskt. Sen under dagen var det mest slapp och skit. Efter Samhällen hade jag kemi prov som jag inte hade gjort eftersom jag var sjuk då.

Så jag gick upp till den speciella stora salen för skrivningar och skrev provet. Det var mycket lättare än vad jag hade förväntat mig så det gick bra det med. Känns faktiskt otroligt skönt må jag säga. Efter kemi provet så ringde Filip älsklingen mig och vi möttes en liten stund på väg hem från skolan. Fy tusan vad jag har saknat dig alltså. Finns inte ord för att förklara hur otroligt skönt det var att få krama om dig.

Imorgon är det fredag och då ska Filip älskling sova hos mig. Förhoppningsvis hela helgen. Ajha, nu ska jag strax gå och lägga mig. Men först fixa skena och allt sånt med tänderna. Kanske läsa lite.. ahja, får se vart det slutar. God Natt mina kära läsare.

Ps.
Filip jag älskar sig mest på hela denna jord.
Finns ingen som dig <3
Och jag är glad att jag får vara din,
och ingen annans <3
Ds.



Dagens Låt: Starkare

Dagens låt är Starkare med Sara Löfgren. Jag verkligen älskar denna låt för att den passar så grymt bra in på mig och en till. Och de som känner mig vet nog vem det är jag syftar på. Iallafall, detta får bli dagens låt.




Dawit Isaak

Dawit Isaak har i dag varit fängslad i 2 742 dagar. Utan åtal och utan dom.

Dawit Isaak är en journalist och svensk medborgare som sitter fängslad i Eritrea. Hans brott? Dawit Isaak skrev och publicerade artiklar om behovet av demokrati och frihet i Eritrea i tidningen Setit.


Den 23 september 2001 greps han och fängslades i samband med att den eritreanska regeringen lät stänga landets oberoende tidningar.


Regimen i Eritrea har aldrig formulerat en brottsmisstanke mot Isaak, än mindre ett åtal, en rättegång eller en dom. Under total tystnad har han i snart åtta år hållits inlåst i landets huvudstad Asmara.


Den senaste tiden har det kommit nya alarmerande uppgifter om tillståndet för Dawit Isaak. Han uppges ha förts bort i en fångtransport till ett militärsjukhus. Där hålls han isolerad och han har endast kontakt med en läkare. Inga anhöriga får träffa honom. Hans hälsotillstånd ska dessutom ha försämrats på grund av diabetes.


Tystnad har också präglat de svenska myndigheternas inställning till fallet. Det officiella Sverige hänvisar till metoden tyst diplomati. Den metoden har gett föga resultat under de gångna åren. Det är därför dags för den svenska regeringen att verka mer aktivt för Dawit Isaaks frigivande.


Dawit Isaaks barn växer upp i Göteborg utan sin far. De båda äldsta barnen har hunnit avsluta både lågstadiet och mellanstadiet utan sin pappa. Hans yngsta dotter har hunnit bli tio år och hon har levt nästan hela sitt liv med bara vaga minnen av sin far.


Denna oanständiga grymhet mot Isaaks familj måste få ett stopp. Liksom den dagliga kränkning av yttrande- och pressfriheten som övergreppet mot Dawit Isaak innebär.


I dag sitter 143 journalister fängslade runtom i världen. Dawit Isaak är en av dem och den ende svenska medborgare som just nu sitter fängslad utan rättegång för att ha utövat det fria ordet. Han är också den ende svenska medborgare som adopterats som samvetsfånge av Amnesty International.


Det handlar inte enbart om journalister utan om alla människors rätt att fritt uttrycka sin mening.

Idag startar vi, chefredaktörerna för Sveriges största mediehus, en gemensam kampanj för att sätta fokus på fallet Dawit Isaak. Vi kommer att rapportera om Isaak och vad det svenska utrikesdepartementet gör för att få honom fri. I detta arbete lägger vi vår dagliga konkurrens åt sidan.




Något..

Sometimes I want to go back to the day it was,
and one other time I want to forget everything in my past.

I know that I can´t go back to the day it was,
Cause if I do that I know that I just should feel worst.

I´m tierd to don´t know how I should do in my life,
I want to know it now and not about five years.

But suddely I relise that I´m very happy now,
Happy for what I got and what I have do in this world.




Dagens Låt; Det vackraste jag vet

Låten är till dig älskling, älskar dig och kommer alltid att göra. Valde dagens låt för att den är underbart vacker och stämmer så sjukt bra in på min lilla älskling <3




Tack <3



Jag älskar dig mer än vad världens ord skulle kunna förklara. När du pratar med mig är det något speciellt, jag vet inte vad, men något är det och det får mig att må bra och vara lycklig. Det är inte dina ord, inte din röst. Utan det är något helt annat. Visst, din röst och dina ord får mig att bli glad och lycklig, med det finns något annat där, något vackrare som får mig att känna mig som världens lyckligaste tjej. Det är dina djupa blåa ögon, just det. Dina djupa blåa ögon som kollar på mig när du pratar, jag smälter när jag ser dem.

Jag älskar ditt sett att se mig med dina djupa blåa ögon, jag älskar det sätt du tar mig i din famn och tyst viskar i mitt öra att du älskar mig. Eller när du lägger dina händer på min höft och drar mig intill dig, du får mig att känna tryggare och en lyckligare människa. Om jag kunde så skulle jag aldrig lämna din famn, men tyvärr finns det stunder då det händer. Och du anar inte hur jobbiga de är. Det kanske inte syns, men det är det. Det är otroligt jobbigt att behöva lämna din famn. Tack för att du finns och att jag får vara din.

14/3 <3


Lägg ner för i helvete!

Jag orkar inte med dig och inte dina vänner längre. Jag trodde vi kunde snacka om allt, men jag hade tydligen fel! Inte fan trodde jag att du var en som gick jag snackade skit bakom ryggen eller gick och berättade de saker som jag sagt till dig i förtroende! Och du kan inte bestämma över mig vilka jag ska träffa eller inte, det är fan mitt liv och jag gör vad fan jag vill med det. Jag vill inte att DU eller någon annan wannabee vän ska bestämma det åt mig. Vi bor i ett fritt land och då ska man fan kunna få leva fritt!

Och vad fan händer med samhället? Trodde samhället hade blivit bättre, men ännu en gång hade jag fel. Samhället blir ju fan bara sämre och sämre, lika så blir min ork på att kämpa sämre! Man ska fan kunna få vara den man är utan att bli mobbad, eller har jag helt fel? Jag vill kunna gå på stan och vara mig själv, jag vill inte längre gå på stan och låstas vara någon som jag inte är.

Lev erat egna liv istället för att lägga er i mitt liv! Orkar inte med er mer!




Dagens Låt; It´s my life

Dagens låt är It´s my life, och nej det är inte med Amy Diamon utan med Jon Bon Jovi. Valde låten för att jag tycker att den är grymt bra och för att jag känner väldigt starkt att vissa personer ska skita i mitt! För de kan inte bestämma vad jag ska göra, utan DET ÄR MITT LIV! Så det passar ju väldigt bra med denna låt idag tycker jag.

En den från låten:
It's my life
And It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live when I'm alive (It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
It's my life

Better stand tall when they're calling you out
Don't bend don't break, baby don't back down





Bilder ifrån helgen :)

Lite bilder från i helgen. Lite sen kanske. Men nu är dem uppe iallafall. Vill du ha bilderna större så klicka på bilden ^^

Fredag 1 maj
     

   

Lördag 2 maj
 

 



Dagens Låt; För Kärlekens skull

Dagens låt är För Kärlekens skull med Ted Gärdestad. Jag valde denna låt för att jag dels tycker att den passar in så bra till mina känslor för Filip och sen så har jag så grymt mycket minnen i denna låt från min konfirmation. Det var nämligen så att jag och min konfirmations grupp sjöng denna låt på gudstjänsten och på varje aftonbön sjöng vi denna om och om igen. Den är så grymt fin så att jag kan gråta <3

En del från låten;
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Mm..
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Mm..
Vi älskar varandra.





Kärlek.

FÖRSTA KÄLEKEN
Första kärleken kommer när som helst i livet. En del blir kära på dagis och en del först i vuxen ålder, men tonårstiden är ofta en tid då kärleken blomstrar ordentligt. Man får en chans att testa sina känslor på en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka på att "hon såg på mig". Ibland får man chans att bli ihop med den man är kär i. Det kan vara en fantastisk upplevelse. När man blir ihop med sin prins eller prinsessa övergår sagan till verklighet och en helt ny tid i livet börjar.


KROPPSLIG OCH SOCIAL KÄRLEK
Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi blir kära. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann kärlek. Vi leker mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas kärleksbeteenden.


Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel. Drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan inte säga exakt vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, personkemi, känslor och bakgrund.


NÄR MAN INTE BLIR KÄR
En del prioriterar bort kärleken, kanske av rädsla eller religiösa skäl. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. En del personer klarar av att leva utan kärlek men för många kan det leda till nedstämdhet eller depression. Att våga bejaka sina känslor och göra någonting åt dem kan vara svårt. Om du känner att du mår dåligt på grund av detta kan beteendeterapi hjälpa. I terapin lär du dig att se ditt beteendemönster och kanske förändra delar av det.



Kärlek eller förälskelse?

Det kan vara svårt att veta om du verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?


Många tycker att kärlek är först när man känner varandra väl och accepterar varandras bra och dåliga sidor medan andra tror på kärlek vid första ögonkastet. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär. Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.


För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång. En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.




The day

Måndag idag då. Vilket betyder att det är skola. Jag börjar faktiskt tröttna på skolan nu, tyvärr men så är det. Kanske är det på grund av alla nationella prov vi har nu och alla inlämningsuppgifter som är efter varandra. Ahja dagen i skolan var väl helt okej. Fick en massa blickar efter mig, läskigt och jag vet inte ens varför. Började med en svenska lektion, där vi började med något som inte alls var det jag trodde att det var. Men vi får se vart det hela slutar helt enkelt. Sen var det lunch. Tyvärr äcklig mat så åt inte speciellt mycket.

Efter lunchen kom Kemi lektionen, och vad finns att säga om den? I stort sett inget, vi fick sitta och jobba med uppgifter hela lektionen plus att jag gick igenom med min lärare vad det är som kommer på mitt prov som jag missade innan påsklovet. Hoppas det går bättre än vad det gjorde på matte provet i torsdags. Efter en ganska tråkig men soft kemi lektion kommer vi fram till den sista lektionen, tyvärr är det den tråkigaste av dem alla. Och jag pratar förstårs om engelska.

På engelska lektionen så tränade vi inför Nationella som är på torsdag. Gick ganksa bra, kändes som att jag fattade en hel del av det dem sa, och det är ju alltid positivt. Efter engelskan träffade jag Freddie en liten stund, gick sen ner till Filip och hämtade en bok som jag trodde att jag glömt där vilket jag inte hade. Men hittade mitt godis och ett papper jag behövde. Sen åkte jag hem och pluggade. Har även hjälpt Lizz med hennes blogg design. Annars har dagen varit okej.




Dagens Låt; In Between




Plugg, plugg och plugg.

Sitter hemma och pluggar, eller jag försöker. Den uppgift vi fick är hel konstig. Våran lärare ställer liksom frågor som han själv inte ens kan förklara när man vill ha hjälp att få en annan synpunkt på frågan. Och det finns inte speciellt mycket att hämta från Internet, så jag fattar inte alls hur han hade tänkt sig att vi skulle klara av det på fyra dagar. Men nu blev det ju som tur va lite längre, för att vi hade så mycket denna vecka i skolan så flyttade vi fram det tills imorgon.

Ahja, åkte hem från Filip idag. Det var tråkigt må jag säga, ville inte men var ju tvungen eftersom jag hade en Hemtenta att bli klar med. Önskar att jag kunde planera mina dagar och läxläsning bättre. Har varit hemma ett tag nu iallafall, ganska skönt också. Haft en underbar helg med Filip, dagar som jag aldrig kommer att glömma, nätter som jag alltid kommer bära med mig. Tack för att jag fick spendera så mycket tid med dig, önskar att jag aldrig behövde lämna din famn.

Idag tog vi det bara lungt, låg kvar i sängen länge, sen åt jag frukost. La oss i sägen igen och myste tills jag blev tvungen att åka hem. Usch och fy. Och igår var det strålande sol, älskade vädret plus att jag blev solbränd på att bara gå till Borgen och vara där ett tag och sen gå hem till Filip igen. Bilder från igår kommer imorgon. Just nu måste jag fortsätta att skriva på min hemtenta. Hade det iallafall hur bra som helst med dig från torsdag tills idag. Saknar och älskar dig <3


Ganska söt bild på mig och Filip när vi sitter och kollar på Majtåget.
Älskar dig <3


Day with Filip and Anna

Vaknade upp hos Filip idag. As mys må jag säga. Låg kvar ett tag i sängen, sen gick jag och Filip och åt fruksot, eller iallafall jag gjorde det. Anna kom och satte sig bredvid oss ett tag och vi bestämde oss för att gå upp till Borgen senare. Efter att alla duschat och fixat sig så började vi vårann färd till Borgen, och det var as skönt ute må jag säga. Rena sommarvärmen, eller vad säger du älskling?

Gick först till Konsum där älskling och Anna köpte frukost. Sen gick vi till en random bänk och satte oss och åt. Efter att ha ätit lite så fortsatte vi våran färd, kom till Borgen samtidigt som alla karuseller öppnade. As nice, köpte sex styckna biljetter, och vi ville direkt åka Virvelvinden. Och vi åkte gratis, för dem glömde ta våra biljetter. Men vi sa inget utan fick åka tre karuseller istället för bara två. Härligt värre.

Efter Virvelvinden gick vi till den karusell som jag ville åka, men den var inte som jag trodde att det var. Men den var rolig iallafall, den började helt okej, men det jag inte visste var att den åkte 360 grader, usch vad läskigt. Men det var inte det som var läskigaste, utan det var att efter den typ stannat en liten stund längst ner så började den åka sakta och stannade högst upp upponer. Trodde fan att jag skulle dö, för att när jag hängde där uppe så började jag gleda av sittsen och bygeln, plus att jag var tvungen att spy samtidigt, så jag blev tvungen att svälja min egna spya. Fy fan vad äckligt.

Jag mådde fruktansvärt illa efter den karusellen så vi vilade ett tag, köpte godisremar och sedan bara vandrade runt ett tag. Efter att ha gjort det ett tag så gick vi till en ny karusell då Filip tyvärr blev slagpåsen, jag och Anna liksom tryckte honom mot sidan när vi snurrade, var inte meningen. Sen gick vi och solade ett tag, blev bränd på axlar och bröst.. ajaj. Efter solandet gick vi hem igen och tog det lugnt. Tack för en rolig dag Filip och Anna :)




Borgen snart

Godmorgon. Har precis fixat mig och strax ska jag, Filip och Anna gå upp till Borgen och ha det lite små kul. Sen vet jag inte vad som händer. Är med Filip hela dagen hoppas jag iallafall, sen får vi se hur det slutar. Tack för denna helg älskling, och hoppas att vi snart får fler nätter med varandra. Älskar dig <3


Dagens Låt; Still Waiting

Dagens låt är Still Waiting med Sum 41. Anledningen till det är att det känns som om jag fortfarande väntar på något speciellt i mitt liv, men jag vet inte vad. Ahja, jag hoppas att jag snart vet vad det är jg v'ntar på. För jag tycker inte om denna känsla.




Sommaren här?

Vaknade bredvid min älskling imorse, med solen högt upp på himeln utan några moln så långt mitt öga kunde nå. Är det inte underbart? Idag ska är det 2 år sedan en mycket speciell sak hände, och jag trodde att jag skulle typ få en massa flaschback och skit. Men det fick jag inte, vilket är skönt. Jag tror att det kan bero på att jag är med min älskling och mår underbart bra.

Iallafall, har precis smörjt in mig med lite solkräm, och fixat mig. För strax kommer Filip och Annas pappa hit och då ska vi gå och fika. Senare vet jag inte vad jag ska göra, till kvällen blir det att fortsätta med min hemtenta, när jag kommer hem alltså. Vilket jag inte vet när det är. Men det får vi se. Vill ju vara med min älskling så mycket jag kan. Nej, det får duga för nu. Antagligen kommer det upp något senare ikväll om vad som hände efter fikan och allt. Ha en bra och solig ledighet mina läsare!




RSS 2.0